Battalgazi Belediyesi tarafından düzenlenen “Karantina Günlerinde Babam ve Ben” adlı yarışmaya katılan Melek Naz Karakeçili ve Ataman Karakeçili Malatya il ikincisi oldu.
Battalgazi Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından “Karantina Günlerinde Babam ve Ben” adlı video yarışma programı düzenlendi. Yönetmenliğini annelerin yaptığı, başrolde ise Baba ve çocukların performanslarının sergilendiği video yarışması müzik, mutfak ve resim olmak üzere 3 kategoride düzenlendi. Annelerin yönetmenliğini yaptığı videolarda, babaların ve çocukların performansları büyük beğeni topladı.
Düzenlenen yarışmada Malatya il ikincisi olan Kazım Karabekir İlkokulu 3. Sınıf öğrencisi Melek Naz’ın annesi Rahime Karakeçili’nin hemşire olduğu bildirildi. Yarışmaya, sağlık çalışanlarının virüs salgını dönemi boyunca gösterdikleri insanüstü çabayı, ‘’Ay Yüzlüm’’ şarkısına uyarladıkları müzik ile anlatan Melek ve Ataman ikilisi ödüllerini Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’den aldı.
Babam ve Ben adlı yarışmanın müzik kategorisinde birinci Azra ve Babası Saffet Özdemir kazanırken, Melek Naz ve babası Ataman Karakeçili ikinci, Bahar ve babası Hasan Gür üçüncü seçildi.
MELEK NAZ KARAKEÇİLİ
Melek Naz Karakeçili ve Ataman Karakeçili ikilisini diğer yarışmalardan ayıran en dikkat çekici olay, söyledikleri şarkının sözleriydi. Söyledikleri şarkı sözleri ‘’Ay Yüzlüm’’ parçasına uyarlanmış, sağlık çalışanlarının pandemi süresi boyunca gösterdikleri emeklerini anlatıyordu. Çünkü Melek Naz’ın annesi Rahime Karakeçili’de bir sağlık çalışanıydı ve pandemi süresi boyunca uzun süreler eve gelemediği dönemler oluyordu. Henüz 3. Sınıf öğrencisi olan Melek Naz, bu dönemde ki anne özlemini, babası ile birlikte hazırladıkları uyarlanmış şiirimsi şarkı sözlerinde saklıyordu. Şarkının ismi ‘’Güler yüzlüm.’’
GÜLER YÜZLÜM
Servis hancı hasta yolcu
Bugün ettin son taburcu
Sensin başların tacı
Güler yüzlü doktorcuğum
**
Gece çöker nöbettesin
Gündüzleri hizmettesin
Hep evinden uzaktasın
Güler yüzlüm hemşirem
**
Sahralar mı kuruldu
Pandemiye mi vuruldu
Hep alkışlarla anıldı
Güler yüzlü ey doktorcuğum
Güler yüzlü ey hemşirem
Melek Naz, babası Ataman Karakeçili ve annesi Rahime Karakeçili, bu içtenlikle yazılan şarkı sözlerinden dolayı katılımcılarından büyük alkış aldı.
Pandemi nedeniyle hemşire olan annesinden uzak kalmak zorunda kalan 3. Sınıf öğrencisi Melek Naz Karakeçili, ödül töreninde duygularını şu sözlerele dile getirdi.
‘ben, Merkez Battalgazi İlçesi Kazım Karabekir İlkokulu 3. Sınıf öğrencisiyim. Annem Rahime Karakeçili, Turgur Özal Tıp Merkezi Araştırma Hastanesi’nde hemşire olarak görev yapmakta. Pandemi nedeniyle annemle uzun süre yüz yüze görüşemediğimizden dolayı, babam Ataman Karakeçili ile birlikte söz yazıp ‘Ay yüzlüm’ şarkısının müziğine uyarladık. Pandemi döneminde, özellikle sağlık çalışanı bulunan evlerde anne ya da babanın o anki yokluğunun özlemiyle hazırladığımız parçayı babamla birlikte başta hemşire olan anneme ve tüm sağlık çalışanları için seslendirdik’ dedi.
Baba ve çocuklarının eğlenceli anlarının yer aldığı videolar, jüri ve izleyenler tarafından büyük beğeni toplarken, yarışmada dereceye giren ailelere hediyelerini Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder takdim etti.